Nieuws

Waar moet u aan denken bij het licentiëren van een RDS of VDI omgeving?

Geschreven door k.vancutsem op 30 september 2014

Belinda de Langen

 

 

door Belinda de Langen, Solution Advisor Microsoft

Wij krijgen regelmatig vragen over het licentiëren van RDS (Remote Desktop Services) en VDI (Virtual Desktop Infrastructure) omgevingen:

  • In welk geval heeft u een Windows Enterprise licentie nodig?
  • Moet daar Software Assurance op aangekocht worden, of is een VDA (Virtual Desktop Access) abonnement misschien een betere oplossing?
  • Heeft u ook een RDS CAL licentie nodig?

Het juiste licentieadvies hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld of er gewerkt wordt met fat clients of thin (of zero) clients. Welke technologie wordt er aangeboden en van welke uitgever, etc. Ook is het is van belang over welke contractvorm we spreken.

Lees meer

Klantreferentie van de Conservatrix Groep: samenwerken met Agile Software

Geschreven door c.ivangh op 30 september 2014

Conservatrix Groep is een sterk collectief van verzekeringsbedrijven in Nederland en ook werkzaam in België. Het hoofdkantoor is gevestigd in Baarn. Hier is ook de IT-afdeling ondergebracht. In totaal beheert deze afdeling zo’n 250 werkplekken voor de gehele Conservatrix Groep. “Het contact met Agile Software loopt al jaren naar ieders tevredenheid.” Aan het woord is Roland Krabbendam van Conservatrix Groep, een collectief van verzekeringsbedrijven uit Baarn. Roland is verantwoordelijk voor netwerk- en systeembeheer binnen de Conservatrix Groep en heeft in deze rol veel contact met Agile Software.

Lees meer...

Lees meer

Vereenvoudigde Enterprise Mobility Management Suites tegen lagere kosten per gebruiker!

Geschreven door c.ivangh op 25 september 2014

Maakt u reeds gebruik van de oplossingen van Good Technology? Of bent u zich aan het oriënteren op een oplossing om uw medewerkers veilig en mobiel te laten werken? Ontwikkelaar van mobiele beveiligingsoplossingen Good Technology heeft een grote verandering in haar Enterprise Mobility Management (EMM) Suites aangebracht. De nieuwe EMM Suites bieden een volwassen oplossing voor uw mobility strategie, tegen lagere kosten per gebruiker. Zowel bestaande gebruikers van Good Technology, als nieuwe klanten, profiteren van deze wijzigingen. Senior Solution Advisor Mobility & Security Jeffrey de Heer gaat in zijn blog dieper in op de veranderingen.

Lees meer...

Lees meer

Eenvoudig en tegen lage kosten uw IT-infrastructuur uitbreiden? Dat kan!

Geschreven door k.vancutsem op 23 september 2014

Als uw organisatie regelmatig investeert in de IT infrastructuur vraagt u zich hoogstwaarschijnlijk voortdurend af wat de beste keuze is. Ik schets een voorbeeld: uw servers rammelen in het Rack, de SAN Storage staat op springen en het aantal VM’s rijst de pan uit. U bent zich ervan bewust dat er iets moet gaan gebeuren, want dit kan zo niet langer. Buiten de reguliere refreshrate van de bestaande hardware, weet u dat een uitbreiding noodzakelijk is. U heeft echter één uitdaging: kosten vs. het beschikbare budget.

Lees meer...

Lees meer

CLOUD first: OneDrive for Business

Geschreven door c.ivangh op 15 september 2014

Office365 en Microsoft Azure zijn de ontwikkelde Cloud-diensten die iedereen inmiddels wel kent. Maar er wordt onverminderd doorontwikkeld. Zoals OneDrive for Business, waarover dit blog van Tom en Madeleine gaat. Microsoft lanceert nieuwe cloud-diensten, die niet meer in een on-premise variant zullen verschijnen. Yammer, Power BI en Delve (tot begin juli nog bekend onder de naam Project Oslo) zijn hier voorbeelden van. Hiermee zet Microsoft koers richting ‘cloud-first’ in de toekomst. Eerder al schreven Tom en Madeleine een blog over het gebruik van Yammer. Nu is OneDrive for Business het onderwerp. Hoe kan je sneller en efficiënter werken door het gebruik van Microsoft Cloud-oplossingen?

Lees meer...

Lees meer

Pagina's